NO/EN

Informasjon og påmelding til Nakademiet, 14.-17. august 2019


Kunne du tenke deg å være med på et sommerkurs i improvisasjon med den yngre generasjonen improvisatører og komponister som lærere? Kollektivet Nakama starter i sommer opp “Nakademiet” og ønsker å tilby kursdeltakere en alternativ og helhetlig opplevelse av å jobbe med improvisert og komponert musikk på deltakernes egne premisser.


Om Nakademiet

Nakademiet er et forsøksprosjekt som springer ut fra plateselskapet Nakama Records og bandet Nakama. Nakama og Nakama Records er bygget på et ønske om at musikk skal være en kollektiv prosess, både i forberedelser og utøvelse, og at «musikk» kan innebære så mye mer enn bare lyd. Musikk er også en sosial konstruksjon, en levemåte og for noen en livsfilosofi. Nakademiets «musikk» handler om samarbeid, om å dele opplevelser og oppgaver sammen, om å bygge hverandre sterke, og om — forhåpentligvis — å gjøre verden til et litt bedre sted. Vi ønsker å være en sunn motvekt til den mer tradisjonelle, klassiske tilnærmingen til jazz og improvisasjon. Vi avkaster ingen fremgangsmåter, teorier eller konsepter, og mener at alle utgangspunkt innehar potensiale for å skape fantastisk musikk!

Nakademiet har som formål å gi kursdeltagerne en smakebit på hvordan musikk – både improvisert og komponert – kan tilnærmes kreativt i både teori og praksis. Kurset skal inspirere til en udogmatisk tilnærming til hva musikk kan være og hvordan den kan lages. Vi tar hensyn til hva den enkelte elev ønsker å lære, og kursplanen kan endres for å imøtekomme deltagernes ønsker og behov.

Kursets hovedfokus er samspill og arbeid med repertoar som lærerne forbereder på forhånd. Dette repertoaret kan være alt fra gjennomkomponerte låter til skisser og ideer, og gjenspeiler kursets overordnede formål om å gi deltagerne en smak på ulike måter å skape og jobbe med musikk på. Kursdeltagerne vil jobbe sammen i ett stort band.

I tillegg til samspill-klassene vil deltagerne få enkeltundervisning med minst én av kursets lærere. I tillegg er det satt opp følgende lærertimer:

– Musikk som magi — dens transcendental funksjon
– Musikk mellom tangentene — En innføring i overtonerekker og Harry Partch
– Anvendelse av polyrytmer i fri musikk
– Lyttetime

Kurset foregår på Flerbruket som ligger mellom Løken og Hemnes, ca. én time øst for Oslo. Her vil både deltagere og lærere bo, arbeide, spille og lage mat sammen. Siste kursdag vil elevene gå i studio og spille inn repertoaret de har jobbet med, samt gjøre en live-konsert for et lokalt publikum.

www.nakamarecords.no
www.facebook.com/nakamaband 

Timeplan*

Onsdag 14.08
18:00 – Ankomst, middag og mingling. Minikonsert med lærerne

Torsdag 15.08 og Fredag 16.08
08:00 – Frokost
09:00 – Samspill
11:30 – Lærertime: Lytting/teori/historie
12:30 – Lunsj, pause
13:30 – Enkeltundervisning/egentid
14:30 – Lærertime:  Lytting/teori/historie
15:30 – Middag, fri**
17:30 – Samspill
19:30 – Kveldsmat

Lørdag 17.08
08:00 – Frokost
09:00 – Opprigg til studio og studioarbeid
12:30 – Lunsj, pause
13:30 – Studio fortsetter
16:30 – Middag, rydding
19:00 – Live konsert

*Endringer kan forekomme
** Vi lager middag sammen

Påmelding og betaling

Kurset koster 2000,- og betales inn til konto 9857.05.25808
Merk betalingen med navn

Påmelding skjer via skjema nederst på denne siden.

 
AndreasR.jpg

Lærerstaben

Andreas Røysum (f. 1991)
Andreas Røysum er en klarinettist, komponist, kurator og arrangør bosatt i Oslo. Det improvisatoriske er hjørnesteinen i hans kunstneriske virke, og essensielt i musikken han elsker; enten det er frijazz, indisk klassisk, balinesisk gamelan, marrokansk transemusikk eller norske folketoner.  I 2019 kan man blant annet høre Andreas med Miman, Marthe Lea Band, Andreas Røysum Ensemble, Alasdair Roberts & Völvur, Nakama, Tristan Honsinger Trio og i duo med Axel Dörner. Han har siden 2015 arrangert Motvindfestivalen, og sysler ellers i året med konsertserien Improverk. 

ayum.jpeg

Ayumi Tanaka (f. 1986)
Ayumi Tanaka er en japansk pianist, komponist og improvisasjonsmusiker som har bodd i Norge siden 2011. Hun leder sin egen trio Ayumi Tanaka Trio sammen med trommeslager Per Oddvar Johansen og Christian Meaas Svendsen. Ayumi er nysgjerrig på hvordan man kan kombinere ideer fra ulike stiler og konsepter, og resultatet er en unik, frisk og organisk pallet. Hun er tiltrukket av musikkens evne til å åpne opp hjerter, og ønsker å skape en musikk som er fri for etnisitet, kultur og historie. 

andreas.png


Andreas Wildhagen (f. 1988)
Andreas er en trommeslager fra Oslo, kjent fra band som Paal Nilssen-Love Large Unit, Momentum, Jonas Cambien Trio, Lana Trio, Sanskriti Shrestha Avatar, Akmee og Finity. Gjennom disse konstellasjonene har han hatt glede av å samarbeide med blant annet Okkyung Lee, Thurston Moore og Akira Sakata. Musikalsk befinner Andreas seg i spennet mellom eksperimentell musikk og jazz, men av og til returnerer ha også til sine gamle rocke-røtter.

Magnus Stivi WEB.jpg


Christian Meaas Svendsen (f. 1988)
Christian er først og fremst bassist, men driver også plateselskap, konsertserie, festival og jobber av og til med design. Han har gjort seg bemerket gjennom band som Mopti, Duplex, Paal Nilssen-Love Large Unit og The Big Yes! – for å nevne noen.  Hans eget hjertebarn er likevel bandet Nakama og selskapet Nakama Records. Med disse prosjektene har han spilt konserter på alle verdens kontinenter. Som bassist er han allsidig, men jobber aller mest med å finne nye måter å tilnærme seg instrumentet på, og bruker kroppen, buer og bassen som rammeverk for dette. 


Flerbruket

Flerbruket er en forening som holder til i tidligere Gamle Østby Skole og som ble startet på initiativ av musikerne Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug Nergaard. Flerbruket har som formål å drifte og utvikle en arena for skaping, utvikling og presentering av mangfoldige kunstneriske uttrykk av høy kvalitet innenfor ulike kunstformer; musikk, billedkunst, dans, film, litteratur, performance og teater.

Flerbruket har postnummer Hemnes, Aurskog-Høland og ligger 5 km sør for tettstedet Løken og 5 km nord for tettstedet Hemnes, langs fylkesvei 115. Huset er omringet av skog og grøntområder og man kan med letthet supplere dagen med en skogstur.

Hvordan komme seg dit
https://flerbruket.com/lokasjon/

r1-08636-015a.jpg
dsf3110.jpg
r1-03773-0004.jpg


Ha med deg

Flerbruket har sengetøy og håndduker. Alt du trenger å ha med deg er:
— Klær
— Instrument
— Toalettsaker

Spørsmål?

Send en mail til contact[at]nakamarecords.no

 

 

Påmeldingsskjema

 
Matallergier, enkeltrom etc.